Ramón, Sandra en Jet bezoeken Frankenhuis Textielrecycling in Almelo

Wat is er allemaal mogelijk op gebied van textielrecycling? Afgelopen vrijdag zagen onze Verkoper Ramón, Inkoopster Sandra en Marketing Manager Jet dit met eigen ogen bij Frankenhuis Textielrecycling op hun gloednieuwe locatie in Almelo.

Bertram Wevers en zijn collega Lara vertelden ons eerst van alles over hoe textielrecycling in zijn werk gaat. Wat is er op dit moment al mogelijk, en wat wordt onderzocht? Hoe gaat het team van Frankenhuis BV te werk om steeds verder te innoveren en steeds meer textielmaterialen tot een waardevolle nieuwe grondstof te verwerken?

 

Rondleiding door de fabriek

Vervolgens kregen we, samen met onze andere Bunzl-collega’s van Bunzl Foodservice, Bunzl Retail & Industry, Worldpack en Bunzl Nederland, een rondleiding door de fabriek. Hier zagen we met eigen ogen hoe voorgesorteerde textielbalen met indrukwekkende machines werden ontdaan van ritsen, knopen en andere metalen en vervolgens werden teruggebracht naar een basismateriaal.

 

Samen de keten verduurzamen

Het doel van dit bezoek? Meer leren over waarom het recyclen van textiel belangrijk is en hoe dit in zijn werk gaat. Maar ook informatie opdoen om onze klanten hierover te informeren en ze aan Frankenhuis BV te koppelen. Want als leverancier van o.a. textielproducten zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid. Meer weten? Neem zeker even contact met ons op!