Pallets vol hygiëneartikelen mee met Zending over Grenzen naar Oost-Europa

Afgelopen vrijdag kwam de chauffeur van Zending over Grenzen verschillende producten bij ons ophalen: we doneerden pallets vol flessen shampoo/bodywash, blusdekens, waszakken, handschoenen, babyshampoo, sport en spel artikelen zoals voetballen, coverals en meer.

Blij met donatie

“We zijn enorm blij met deze donatie,” vertelt Hessel Schaap van Zending over Grenzen. “We krijgen al heel veel spullen gedoneerd van particulieren, maar zijn juist ook blij met donaties van bedrijven: de spullen zijn van goede kwaliteit en nog helemaal nieuw.” De producten gaan eind deze week op transport naar de grote opslag in Roemenië van de organisatie. Vanuit daar wordt gekeken waar de nood het hoogst is en worden de spullen verdeeld over Oekraïne, Moldavië, Bosnië Herzegovina, Roemenië, Bulgarije en Albanië.

Hulp aan de allerarmsten

“In ieder van deze landen hebben we coördinatoren die kijken waar de meeste armoede zit. Zo komen gezinnen bij ons in een programma: gedurende vijf jaar helpen we ze op verschillende manieren zelfredzaam te worden. De werkeloosheid is in sommige gebieden hoog waardoor er soms meer of langer ondersteuning nodig is. Indien nodig, verlengen we het programma,” legt Hessel uit.

We bewonderen het werk van Zending over Grenzen en het doet ons goed hier een steentje aan bij te kunnen dragen. Dat zullen we ook zeker blijven doen. Meer weten over de organisatie of zelf doneren? Neem een kijkje op hun website.

Op de foto: Jurgen, Jurgen, Eric, Ramón, Dennis, Wesley, Gregor en de chauffeur!