OXXA Eco: De route naar een duurzaam PBM assortiment

OXXA Eco: De route naar een duurzaam PBM assortiment

Bunzl partner Majestic heeft met OXXA Eco een grote stap gezet in het verduurzamen van het PBM assortiment. Daniella Kompselis, marketing lead bij Majectic, neemt ons mee in het verhaal achter de ontwikkeling van de duurzame OXXA Eco PBM lijn. Met de persoonlijke beschermingsmiddelen van OXXA® beschermen we veel meer dan ons lichaam. Tijdens het werk en erna. Met OXXA® beschermen we het heden en bovenal de toekomst. Nu ook met aandacht voor het milieu en de samenleving. Zo biedt OXXA® totale bescherming. Aan alles wat ons lief is.

Wat maakt deze lijn duurzaam?

Wat er duurzaam is aan deze werkhandschoenen? Zo veel mogelijk! Van het materiaal tot aan het productieproces en van de verpakking tot aan de verscheping – het gehele proces is beoordeeld en waar mogelijk verduurzaamd. Dat maakt het OXXA Eco assortiment zo uniek!

 

De gebruikte materialen

De werkhandschoenen in de OXXA® Eco-lijn worden vervaardigd met zorgvuldig geselecteerde natuurlijke en hernieuwbare materialen. Natuurlijk latex, met zijn speciale eigenschappen zoals veerkracht, elasticiteit, duurzaamheid, en waterbestendigheid, is een sleutelelement.  Natuurlijk latex is bovendien duurzaam en milieuvriendelijk, omdat het hernieuwbaar is en biologisch afbreekbaar. Ook passen we biologische afbreekbare Tencel-vezels toe, waarvan de productie via een gesloten circuitproces (Lyocell-proces) het water- en energieverbruik aanzienlijk vermindert. Zo kunnen we het oplosmiddel voor de houtpulp wordst hergebruikt in dit proces. Alle gerecycled polyester in de handschoenen is afkomstig van gerecycled plastic afval, zoals PET-flessen en industriële polyesterresten. Zo besparen we energie en hergebruiken we afval in plaats van het  extraheren en verwerken van ruwe olie voor nieuw polyester.

 

Het productieproces

Het produceren van de handschoenen gebeurt zo duurzaam mogelijk. We werken voor deze lijn werkhandschoenen uitsluitend met fabrikanten die groene energiebronnen integreren in hun productieproces, zoals zonne- en windenergie. De focus ligt niet alleen op groene energie, maar ook op het verminderen van energiegebruik. Mede door de keuze voor meer duurzame materialen. Duurzame materialen zijn over het algemeen gemaakt van hernieuwbare bronnen of hebben een lagere milieubelasting tijdens de productie. Tijdens de productie van de OXXA Eco werkhandschoenen wordt efficiënter en minder gebruik van water gemaakt. Dat doen we door zoveel mogelijk afvalwater van het productieproces te behandelen en hergebruiken. Sociale duurzaamheid is een kernwaarde in ons gedachtegoed; onze fabrikanten bieden werknemers veilige, gezonde, en eerlijke arbeidsomstandigheden.

 

De verpakkingsmaterialen

Bij verpakken komt vaak onnodig veel materiaal om de hoek kijken. We hebben de hulp ingeroepen van de Bunzl Verpakkingsexperts om de beste keuzes te maken. Een textielpin bevestigt de headercard van FSC gecertificeerd, gerecycled papier aan de handschoenen. Een uitdaging was de verplichte handleiding bij een gecertificeerde PBM, maar dit hebben we opgelost door de gebruiksaanwijzing in 4 talen aan de binnenkant van de headercard te drukken. De bundels van 6 of 12 paar handschoenen hebben een papieren bundelwrap. Per bundel is  een volledige gebruiksaanwijzing toegevoegd in meerdere talen.

 

De verscheping

Samen met GoodShipping zorgen we voor een significante vermindering van de CO2-uitstoot tijdens transport. GoodShipping biedt een duurzaam alternatief voor traditionele bunkerbrandstoffen door gebruik te maken van biobrandstoffen en andere hernieuwbare energiebronnen. Dit resulteert in een vermindering van minimaal 75% van de CO2-uitstoot die vrijkomt tijdens het transport van de producten. We compenseren de volledige CO2-uitstoot van de verscheping door middel van herbebossing met Forest Nation, dus is de verscheping van de OXXA® Eco artikelen 100% CO2 neutraal. Eigenlijk compenseren we dus zelfs meer dan 100%.

 

Maar duurzaamheid is niet het enige kenmerk van de OXXA® Eco lijn, benadrukt Kompselis. We hebben ook aandacht besteed aan de prestaties en het comfort van deze handschoenen, zodat ze voldoen aan de eisen van professionele vakmensen. Of je nu werkt in de bouw, de landbouw of een andere sector waar handschoenen essentieel zijn, de OXXA® Eco werkhandschoenen bieden optimale bescherming en functionaliteit, zonder concessies te doen aan duurzaamheid.

 

Ontdek onze nieuwe premium werkhandschoenen, speciaal ontworpen voor ultiem comfort en ongeëvenaarde handbescherming. Werk met vertrouwen, terwijl duurzaamheid ook nog eens is ingebouwd.

 

Wil je meer leren over de Oxxa Eco PBM lijn? De productexperts van Bunzl partner Majestic staan voor je klaar! Kijk bijvoorbeeld eens op de Majestic website of stuur een mail naar info@majestic.nl. Je kunt natuurlijk ook altijd bij je vaste contactpersoon bij De Ridder terecht!