De Ridder collega’s steken handen uit de mouwen bij Antes Zorg in Poortugaal

Op vrijdag 23 juni vond onze vrijwilligersmiddag weer plaats! Ditmaal gingen drie toppers uit ons team aan de slag bij klant Antes Zorg in Poortugaal. Collega’s Rick, Bruin en Kamil werkten aan het aanleggen van een moestuin en het verbreden van het tegelpad rondom het gebouw, zodat het gebouw beter bereikbaar is voor mensen met een rolstoel of rollator. 

 

Vrijwilligersdag De Ridder BV Antes Zorg

Antes Zorg: specialist in psychiatrie en verslaving 

Antes is een GGZ-instelling gespecialiseerd in psychiatrie en verslaving. De organisatie heeft verschillende locaties in Nederland. Op het Trainingshuis in Poortugaal waar de vrijwilligersdag plaatsvond, verblijven patiënten met verslavingsproblematiek en psychiatrische klachten in de breedste zin van het woord. Antes Zorg is al jaren klant bij De Ridder, onder andere in sterk en zacht maatwerk meubilair voor specifieke patiënten. 

 

Rick, Bruin en Kamil steken de handen uit de mouwen! 

Collega’s Rick, Bruin en Kamil vertrokken al vroeg in de ochtend vanuit Assendelft richting Poortugaal. Daar werden ze goed ontvangen en konden ze gelijk aan de slag. Allereerst legden de heren een stoeprand aan rondom de nieuwe moestuin. Zo kunnen de patiënten bij het trainingshuis zelf een moestuintje aanleggen en deze onderhouden. 

 

De grootste klus was wel het aanleggen van een tegelrand, helemaal rondom het trainingshuis. Het pad was eerst namelijk te smal, waardoor je het pand met de rollator of rolstoel maar moeilijk kon bereiken. Graven, tegels zagen, passen en meten, tegels leggen en netjes afwerken: Rick, Bruin en Kamil hebben flink doorgewerkt! Een pittige klus, en daar had Merian Machielse, Afdelingshoofd Kliniek Trainingshuizen, ons al voor gewaarschuwd: vrijwilligers van andere bedrijven die hulp hadden aangeboden, hadden er namelijk toch vanaf gezien. 

 

Tussen het harde werken door werd er ook goed om de heren gedacht: er was een heerlijke lunch verzorgd, drinken, gebakjes en als klap op de vuurpijl kregen ze een mooie doos bonbons mee naar huis! En natuurlijk gezellige praatjes met de medewerkers en patiënten bij het Trainingshuis, die super blij zijn met het goede werk van de heren. 

 

Bekijk de foto’s voor een impressie van deze geslaagde dag!