De Ridder BV sponsort Stichting Goal en helpt re-integratie te ondersteunen

Stichting Goal geeft (ex-)gedetineerden een kans om doormiddel de voetbalsport terug te keren
in de maatschappij. Als leverancier van onder andere sportartikelen en -kleding aan de DJI is De Ridder Safe & Secure in aanraking gekomen met Stichting Goal. Met een sponsorschap waar we trots op zijn als gevolg!

Re-integratie met voetbal als middel

Een zorgwekkende 47% van de ex-gedetineerden belandt binnen 2 jaar weer in de criminaliteit. Dit raakte John Luijendijk, die 15 jaar binnen de gevangenis werkte. In 2016 heeft hij, samen met André Tooi en Marcel Vermeer, Stichting Goal opgericht. “Dat was voor mij de aanleiding om in 2016 – samen met André Tooi en Marcel Vermeer – Stichting Goal op te richten. Mensen die na vrijlating geen steun en begeleiding krijgen, komen helaas te vaak via de achterdeur weer de gevangenis binnen. Met de stichting willen we mensen die uit de gevangenis komen een tweede kans geven. Als het even kan wachten we ze bij de poort al op. Natuurlijk zijn dit mensen die iets gedaan hebben, maar ze hebben ook hun straf uitgezeten.”

 

Ramón van der Meulen, Verkoper bij De Ridder BV, vindt de missie van de stichting erg belangrijk. “Wanneer iemand ergens voor in de gevangenis heeft gezeten, krijgt diegene al snel een bepaalde stempel. Dat maakt het niet makkelijker om weer mee te draaien in de maatschappij, terwijl deze mensen met al hun talenten van grote waarde zijn. Ik vind het prachtig om te zien hoe Stichting Goal de ex-gedetineerden en gedetineerden in de laatste fase van hun gevangenschap bij de arm neemt en hen een nieuwe kans geeft” vertelt ze.

Zo helpt Stichting Goal (ex-)gedetineerden op de goede weg

John legt uit hoe Stichting Goal te werk gaat. “Mijn collega scout binnen de muren van de PI de talenten al. Zowel op amateur als potentieel profvoetbal niveau, en nu ook mensen die met andere talenten aan de voetbalclubs willen bijdragen. Voor geschikte kandidaten zoeken we een betaalde baan en daarnaast kunnen ze sociale contacten opdoen tijdens vrijwilligerswerk voor een lokale voetbalclub. Daar is altijd genoeg te doen. En het voetballen zelf is natuurlijk ook belangrijk!”

 

Sponsoring van sportkleding en trainingsmateriaal

Sinds dit jaar is er een eigen voetbalteam opgericht vanuit Stichting Goal bij voetbalvereniging CWO in Vlaardingen, wat heel uniek is in Nederland. Het team bestaat uit spelers uit allerlei verschillende doelgroepen. Denk aan migranten, laaggeletterden, scholieren en (ex-)gedetineerden. Maar ook profvoetballers die tijdelijk niet bij een club onder contract staan en toch moeten blijven trainen kunnen meedoen. Een gemêleerd gezelschap dus.

 

“De Ridder BV heeft Stichting Goal al eens eerder gesponsord. Maar met dit nieuwe team zijn er natuurlijk ook nieuwe materialen nodig”, vertelt Ramón. De Ridder BV heeft onder meer trainingsmaterialen, tenues, trainingspakken en coachjassen verzorgd. Karin is trots om op deze manier bij te kunnen dragen aan de activiteiten van de stichting. “Het is bovendien prachtig om de spelers zo blij te zien.”

John legt uit waarom het sponsorschap niet alleen voor het bestaan van de stichting, maar ook voor de (ex-)gedetineerden zelf erg belangrijk is. “De jongens en meiden die vanuit de detentie komen hebben altijd moeten ploegen voor hun geld, soms weliswaar op een verkeerde manier. Met het voetballen komen ze als het ware in een nieuwe wereld waar we ze een gespreid bedje kunnen bieden: alle kleding en materialen zijn aanwezig, ze hoeven zelf alleen te komen en plezier te maken. En dat willen ze voor geen goud missen!”

 

Successen op het veld

“Landelijk en zelfs internationaal worden er voetbaltoernooien georganiseerd waar (ex-)gedetineerden maar ook gevangenismedewerkers en (ex-)profvoetballers aan meedoen. “Stichting Goal is hier natuurlijk ook van de partij. We hebben onder andere in Sittard, Dordrecht en Veenhuizen meegedaan. En we hebben zelfs al drie keer gewonnen!” vertelt John met gepaste trots. “Bij (oefen)wedstrijden en toernooien waarbij we tegen andere teams spelen, zorg ik bovendien dat er regelmatig scouts komen. Zo maken de spelers kans om gescout te worden voor een professionele voetbalcarrière. En onze talenten doen het hartstikke goed.”

 

Het is bewonderenswaardig hoe John zich met volledige toewijding inzet voor (ex-)gedetineerden en de stichting. Hij doet dit naast zijn eigen werk en heeft daarbij een waardevol netwerk opgebouwd dat hij ten gunste van de stichting kan benutten. Het team van De Ridder BV wenst John, zijn collega-vrijwilligers en de talenten veel succes met de voortzetting van Stichting Goal. We hopen dat ze veel voetbalplezier zullen ervaren!

Meer weten?

Voor meer informatie over Stichting Goal kunt u een bezoek brengen aan hun website of social mediakanalen. Ben je benieuwd naar wat De Ridder BV voor jouw organisatie of instelling kan betekenen? Neem gerust en vrijblijvend contact met ons op.