De Ridder BV sponsort sportinstructeurs van PI Veenhuizen in fietstocht naar Gardameer

Op vrijdag 2 juni stapten Arjen, Eric en René, drie sportinstructeurs van Penitentiaire Inrichting (PI) Veenhuizen, op de fiets voor een tocht van maar liefst 1.250 kilometer naar het Gardameer in Italië. “Fietsen is een heel gezonde bezigheid en ook nog eens goed voor het milieu. Die boodschap willen we graag onder de aandacht brengen!”, aldus het drietal in een persbericht van RTV Zulthe. Dat ondersteunen we bij De Ridder BV graag! 

 

Een inspirerend initiatief 

De drie heren, die verlofdagen hebben opgenomen om in een week tijd dagelijks minimaal 150 kilometer zullen fietsen, willen laten zien waar inzet je kan brengen. “Iedereen kan fietsen,” zegt René. “Maar toch zijn mensen vaak geneigd om de auto te pakken. Waarom niet wat vaker op de fiets naar je werk? Veel werkgevers, ook de onze, hebben een fietsplan waarbij je voor niet al te veel geld een hele mooie fiets kunt aanschaffen. Dat kan tegenwoordig natuurlijk ook heel goed een elektrische fiets zijn.” 

 

De sportinstructeurs zijn overtuigd van het positieve effect van beweging, juíst binnen de gevangenismuren waar ze werkzaam zijn. “Sporten is gezond, voor lichaam en geest”, legt Arjen uit. “Dat geldt voor iedereen, maar zeker ook voor gedetineerden. Het is een mooi middel om even de zinnen te kunnen verzetten. Even lekker bezig zijn, jezelf lekker moe maken zodat je ’s nachts goed kunt slapen. Samen sporten is bovendien goed voor je sociale vaardigheden en contacten.” 

 

 

 

Langdurige samenwerking met PI’s 

Als de Ridder BV zijn we al lang vertrouwd leverancier van sportartikelen aan Nederlandse gevangenissen. Maar daarnaast ondersteunen we ook maar al te graag sportieve initiatieven voor (ex-)gedetineerden. Denk aan sportmaterialen en tenues voor de teams van Stichting Goal en Werk via Sport. 

 

Voor deze actie sponsorden we mooie wielerkleding zodat Arjen, Eric en René comfortabel en in stijl het Gardameer kunnen bereiken. Dat is wel te zien op de foto’s! “We vinden het fijn om betrokken te zijn bij sociale initiatieven die een bijdrage leveren aan de maatschappij,” aldus Arno Zomer, Commercieel Manager bij De Ridder BV.