De Ridder BV en social return: iets terugdoen voor de maatschappij

Dit artikel verscheen in het duurzaamheidverslag 2022 van Bunzl Nederland.

De Ridder BV in Assendelft is een bijzonder bedrijf. Innoveren en trouw blijven aan jezelf gaan hier hand in hand. Zo biedt De Ridder een leuke baan aan collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt, is er altijd plek voor stagiairs en ondersteunen we goede doelen die passen bij waar wij én onze klanten in geloven. Hoe Social Return verweven is in de orga – nisatie? Daar vertellen we je graag meer over!

 

Een fijne werkplek voor iedereen

Bij De Ridder BV werken vandaag de dag 60 collega’s, waarvan 12 met een afstand tot de arbeidsmarkt (wsw-in – dicatie). Een deel hiervan heeft ook een Wajong-indicatie. “We zijn in de afgelopen jaren enorm gegroeid, en daarmee ook het aantal werkplekken voor collega’s met een afstand tot de arbeidsmarkt. De eerste collega met wsw-indicatie begon in 2004 bij ons, in de productie. In 2005 volgde ook een logistieke collega, die bij ons zijn chauffeursdiploma behaalde,” vertelt HR Manager Charlotte Baars trots.

 

“Het mooiste compliment van de collega’s is om te horen dat ze er hier echt bij horen. Ze zijn onderdeel van het team en teamgenoten weten vaak niet eens dat er sprake is van een wsw-indicatie. Bij De Ridder waarderen we iedereen om wie hij of zij is, dat zit in ons DNA.”

 

Impact maken door re-integratie te ondersteunen

Bovengenoemde collega’s komen bij ons terecht via het UWV. Daarnaast werken we ook samen met Gemeentes, bijvoorbeeld voor het bieden van werkgelegenheid aan asielzoekers, en bieden we een werkplek aan een ex-gedetineerde via re-integratie bureaus. De Ridder onderhoudt bijvoorbeeld goed contact met Justitieel Centrum Gemeente Zaanstad. Als er tussen de gedetineerden die bijna vrijkomen een geschikte kandidaat voor De Ridder zit, wordt er met elkaar geschakeld.

 

“Iedereen die uit detentie komt, heeft een traject doorstaan waardoor hij of zij weer naar buiten mag. Ze verdie – nen een nieuwe kans. Betaald werk is één van de belangrijkste pijlers waar – door iemand weer zijn draai in de maatschappij kan vinden, dus als bedrijf vinden we het belangrijk hier – voor open te staan. Zo dragen we bij aan een betere toekomst, doen we recht aan hen, maar ook aan de maatschappij,” vertelt Ramón van der Meulen, Sales medewerker bij De Ridder BV.

 

Goede doelen met oog voor mens en maatschappij

De Ridder is een mensgericht bedrijf met hoge betrokkenheid naar de maatschappij. Met veel klanten binnen de overheid, zoals Politie, Justitie, het COA en verschillende zorgorganisaties zit het team van De Ridder dicht op maatschappelijke ontwikkelingen en kunnen zij een actieve rol spelen in productadvies en innovaties ten behoeve van veiligheid en geborgenheid, juist op plaatsen waar dit niet altijd vanzelfsprekend is.

 

De Ridder is daarnaast al jaren sponsor van Stichting Goal en Werk via Sport, welke gedetineerden en ex-ge – detineerden helpen middels sport succesvol te re-integreren. “We sponsoren in de vorm van tenues en trainingsmiddelen: het is voor de deelnemers van onschatbare waarde om als team goed voor de dag te komen en niet onder te doen voor andere teams, terwijl ze zelf vaak niet de middelen hebben om goede voet – balschoenen of een fijne trainingsjas aan te schaffen,” aldus Ramón. Zelf staan de medewerkers van De Ridder ook regelmatig langs de lijn bij een wedstrijd van het team. “Aan zo’n mooi initiatief leveren we graag een bijdrage!”

 

Lees het hele duurzaamheidsverslag hier

Dit artikel verscheen in het Believe jaarverslag 2022: het duurzaamheidsverslag van Bunzl Nederland, waar wij als De Ridder BV onderdeel van zijn. In het versalg lees je ook van alles over Coolpack en de andere Nederlandse Bunzl-werkmaatschappijen.