De Ridder BV bedekt dak met ruim 780 zonnepalen!

De Ridder BV en Coolpack zijn begonnen met de installatie van ruim 780 zonnepanelen op het achterste dak van hun pand in Assendelft. Dit is een belangrijke stap in de richting van duurzaam ondernemen, omdat ze hiermee zelf zonne-energie kunnen opwekken en dus minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet. Volgens de planning zal het dak van ongeveer 2.000 vierkante meter tegen het einde van dit jaar volledig bedekt zijn met zonnepanelen, en vanaf begin 2023 zullen ze hun eigen opgewekte stroom kunnen gebruiken.

Eigen energiegebruik

Bij De Ridder BV vind je de productiefaciliteit van Coolpack waar dagelijks gelpacks en koelelementen worden geproduceerd. Daarnaast is er elektriciteit nodig voor de kantoren, de logistieke operatie en het opladen van elektrische auto’s. De opgewekte energie zal dus voornamelijk worden gebruikt voor eigen gebruik.

 

“Wanneer er te veel energie wordt opgewekt, wordt dit terug geleverd aan het net. Denk aan weekenden en vrije dagen, waarop de kantoren niet worden gebruikt en machines niet draaien. Op hele zonnige dagen wekken we ook meer op dan we zelf gebruiken, waardoor we in de zomermaanden bijna energie-onafhankelijk opereren,” legt Paul Opmeer, Supply Chain Manager bij De Ridder BV, uit. Samen met Kwaliteitsmanager Lex Appel, Finance Manager Suzanne Sep en Managing Director Hans Baars heeft hij een belangrijke rol gespeeld in het realiseren van de zonnepanelen op het dak.

 

Groen groeien

De Ridder BV en Coolpack groeien snel, en daarmee groeit ook het bewustzijn binnen het bedrijf, merkt Hans Baars op. “We kunnen er niet omheen dat we als mensen maar ook als bedrijf onze verantwoordelijkheid moeten pakken naar de planeet waar we op leven. Verduurzamen staat hoog op onze agenda en dat merk ik ook aan ons team. Ik ben heel blij dat de zonnepanelen nu geïnstalleerd worden: hiermee gaan we meer dan 313.000 wattpiek opwekken. Een grote stap in de goede richting!” vertelt hij trots.

 

Naar verwachting zullen de zonnepanelen begin volgend jaar operationeel zijn en kunnen ze bij De Ridder genieten van hun zelf-opgewekte energie! Wil je meer weten over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Coolpack en De Ridder? Bekijk dan ons rapport in het MVO-register of bezoek onze website.