De Ridder BV adopteert voor 2 jaar een bijenpopulatie

Bijen spelen een cruciale rol in het behoud van onze biodiversiteit, maar momenteel worden ze geconfronteerd met grote uitdagingen. Gelukkig kunnen we als bedrijf een bijdrage leveren aan het verbeteren van de bijensituatie. Door de adoptie van een bijenvolk kunnen we ons steentje bijdragen aan het behoud van biodiversiteit. Het is fascinerend om te weten dat een bijenvolk per dag ongeveer 21 miljoen bloemen bezoekt binnen een straal van 6 kilometer rondom de bijenkast.

Zowel in Nederland als wereldwijd hebben pesticiden en ziektes de bijenpopulatie de afgelopen tien jaar sterk gedecimeerd. Dit vormt een zorgwekkende situatie, aangezien een derde van ons voedsel afhankelijk is van bestuiving door bijen. Bijen zijn dus essentieel voor het in stand houden van onze biodiversiteit, omdat zonder bijen geen fruit, groenten, kleding, veevoer, noten en biobrandstoffen zouden zijn.

Adoptie van een bijenvolk

Deze urgentie heeft ons geïnspireerd om actie te ondernemen. We hebben besloten om de komende twee jaar ons eigen bijenvolk te adopteren. Hoewel we eerder van plan waren om de bijenkast op ons kantoor dak te plaatsen, hebben we gekozen om een bestaande kast over te nemen, omdat het een jaar duurt voordat bijen wennen aan een nieuwe omgeving. Hoewel de bijen op afstand verblijven, dragen we op deze manier bij aan ons uiteindelijke doel om de bijenpopulatie en daarmee de biodiversiteit te ondersteunen.

 

Samenwerking met De Bijzaak

De Bijzaak maakt het mogelijk voor ons om een bijenvolk te adopteren en onderhouden. Deze organisatie van imkers draagt zorg voor de bijen. Er gaat regelmatig een ervaren imker langs bij de bijenkas om te kijken of alles nog goed gaat. En de honing? Daar mogen alle collega’s bij De Ridder en Coolpack van meegenieten!

Meer weten over de Bijzaak? Bezoek de website.