Bunzl bedrijven ondertekenen Green Recovery Statement

De Ridder BV hecht veel waarde aan duurzaamheid en heeft samen met meer dan 240 andere Nederlandse organisaties de steun uitgesproken voor het Green Recovery Statement. Het bedrijf gelooft dat duurzaamheid de hoeksteen moet zijn van de herstelmaatregelen na de Covid-19-pandemie. De Ridder BV en moederbedrijf Bunzl Nederland streven naar een groen en sociaal herstel van de crisis.

 

Het Green Recovery Statement werd op donderdag 19 juni overhandigd aan Sigrid Kaag, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking. Met het statement pleit het Nederlandse
bedrijfsleven gezamenlijk voor duurzaamheid als hoeksteen voor de coronaherstelplannen. Ook Bunzl Nederland, waar De Ridder BV en Coolpack onderdeel van zijn, ondersteunen dit statement.

Wat is het Green Recovery Statement?

Het Green Recovery Statement is een oproep van Nederlandse ondernemers om duurzaamheid te bevorderen en te pleiten voor een groen en sociaal herstel van de coronacrisis. De volgende woorden komen uit het eerste deel van het Green Recovery Statement.

 

“De COVID-19-crisis raakt onze samenleving tijdens de transitie naar een economie die zich meer op duurzaamheid en exclusiviteit richt. Het is belangrijk om deze uitdaging, de risico’s van klimaatverandering en de risico’s van het verlies van biodiversiteit scherp in het vizier te houden. Als we nu handelen, kunnen we niet alleen onze economie versterken, maar kunnen we ook negatieve effecten op ons milieu, de samenleving, het welzijn van mensen en bedrijfsprocessen voorkomen.”

De belangrijkste punten uit het Green Recovery Statement

  1.  Maak de EU Green Deal de hoeksteen van de EU-herstelplannen;
  2.  Zorg dat de investeringen die uit het COVID-19- herstelplan voortvloeien, de economie verder op weg helpen bij het realiseren van de Sustainable Development Goals (SDG’s), de mondiale duurzaamheidsdoelen opgesteld door de Verenigde Naties en de doelstellingen uit het Parijs-akkoord;
  3.  Blijf op de lange termijn zekerheid bieden over het Nederlandse Klimaatakkoord en meetbare verplichtingen.

 

De Ridder BV onderschrijft het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en neemt het belang van de maatschappij altijd mee in de bedrijfsbeslissingen. Het ondertekenen van het Green Recovery Statement toont publiekelijk de steun voor een duurzaam economisch herstel. We streven naar een duurzaam herstel en bieden klanten hiermee de garantie dat we ons inzetten voor duurzaamheid.

Bekijk onze pagina’s in het MVO-register voor meer informatie.